Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

«… Η πόλις σε ακολουθεί…»



«… Η πόλις σε ακολουθεί…»
Εικαστικοί διάλογοι και λογοτεχνικά συναπαντήματα της εποχής του Καβάφη
Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο ντε Κίρκο» (2ος όροφος)

11/11/2013 έως 28/2/2014

Οι επισκέπτες της έκθεσης έως
28/2/14 θα έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν σε μια έκθεση εικαστικών ελλήνων καλλιτεχνών της Αιγύπτου και να έρθουν σε επαφή για πρώτη φορά με ένα τμήμα του Αρχείου Κωνσταντίνος & Απόστολος Κωνσταντινίδης.
Πληροφορίες για την έκθεση:
Η έκθεση περιλαμβάνει: α) έργα ζωγραφικής Ελλήνων καλλιτεχνών της Αιγύπτου από το «Μουσείο Α.Κ.Δάμτσα», τη Δημοτική Συλλογή Βόλου, τη Συλλογή της οικογένειας Αριστομένη Αγγελοπούλου και τη συλλογή της οικίας Καβάφη, β) φωτογραφικό υλικό και άλλα τεκμήρια από το αρχείο Απόστολου και Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη (επιμέλεια: Αλέξανδρος Καπανιάρης), γ) αρχειακό υλικό Πηλιορειτών της εποχής του Καβάφη από τις συλλογές των Γ.Α.Κ. Μαγνησίας.

Συμμετέχουν: Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Παράρτημα Αλεξάνδρειας, Μουσείο Αλέκου Κ. Δάμτσα, Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών, Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς και Γ.Α.Κ. Μαγνησίας.

Ειδικά την Δευτέρα 16/12/13 και ώρα 20:00 μ.μ. στο χώρο της έκθεσης θα προβληθεί η ψηφιακή αφήγηση σε μορφή video με τίτλο «ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΑΙ ΕΝ ΑΙΓΥΠΤΩ» με έρευνα – επιμέλεια κειμένων – επιλογή υλικού και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Καπανιάρη με θέμα τη ζωή και το έργο των Πηλιορειτών της Αιγύπτου με εστίαση στο Ζαγοριανό ποιητή  Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη (Πέτρο Μάγνη) και στο λόγιο Απόστολο Κωνσταντινίδη (Πήλιος Ζάγρας). Το μοντάζ υπογράφει η Αθανασία Ξαφάρα και στο ρόλο της αφηγήτριας η Κατερίνα Αποστολοπούλου. Συμμετέχουν ο λαογράφος Γιώργος Θωμάς και η δασκάλα Καίτη Θωμά.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών, από το Δήμο Βόλου (Διεύθυνση Πολιτισμού – Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) με την συνεργασία του Αθλητικού Συλλόγου Υδάτινος Κόσμος (Τμήματα Κολύμβησης Ενηλίκων)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου